Huawei Smartphone Film Festival 2020

След миналогодишното изключително успешно издание на фестивала, очакваме с нетърпение нова доза добро късометражно кино.

CineLibri, с подкрепата на HUAWEI и медийното партньорство на АртАкция, обявяват второто издание на
HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL 2020
Фестивал за късометражни филми, заснети с HUAWEI P40 Pro 

За влюбените в киното. За теб, с добрата идея, която очаква своя момент. Искаме да чуем твоята история. Да гледаме късометражния ти филм на голям екран.

Сега можеш да превърнеш идеята си в реалност, ставайки част от второто издание на Huawei Smartphone Film Festival 2020. В няколко етапа.

Етап 1:

Представянето на идеята се нарича трийтмънт и е от особено значение. Как се пише той може да научиш тук. 

Изпрати ни своя трийтмънт за късометражен филм на адрес [email protected] до 17 август, понеделник, включително. Важно е да спазиш следното условие: обемът да е до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично).

Етап 2:

Тя е само за финалистите, а за да имаме такива, имаме и звездно жури. То ще избере 5 участници, които ще имат възможност да се докоснат до начин на работа, който много световни режисьори практикуват - създаване на кино с камерата на смартфон. Лесно е, но все пак си има тънкости. Погрижили сме се да ги научите. Финалистите ще станат ясни на 20 август.

За целта на избраните 5 щастливци ще заемем по една бройка от топ камерафона HUAWEI P40 PRO с изключителен нощен режим на снимки. На специални онлайн уъркшопи ще споделим съвети за работа с актьорския състав, как да превърнем сценария си в кино и още.

След това участниците ще имат на разположение за работа периода от 20 август до 15 септември. През това време, ако имат нужда, можем да ги подкрепим с терен в центъра на София и озвучителна техника. Те ще имат възможност да работят под менторството и наставленията на екипа и журито, за да представят най-доброто, на което са способни.

 Участниците трябва да ни изпратят готовия късометражен филм в HD формат ето тук:

За всички останали ентусиасти тук ще продължаваме с интересни статии и интервюта на тема мобилна видеография. Така всички ще сме в активно очакване на големия Финал. Кулминацията на HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL 2020 ще бъде на специална официална церемония, отворена за всички фенове на киното и мобилната видеография. Тя ще се състои в Парка на Военна Академия на 24 септември от 19 часа. Зрителите ще имат възможност да се насладят на прожекция на петте завършени филма, а авторите им ще видят работата си на голям екран. Нали точно за това мечтаят всички филм-мейкъри? 

Време е да обявим и наградите...

Всички селектирани участници ще получат 30 % намаление върху всички книги на Колибри и излъчване на филмите им в Youtube канала на Huawei.

Класираните на второ и трето място участници ще получат устройство Huawei P40 Pro, излъчване на филмите им в Парка на Военна академия на специална церемония, грамоти, комуникация в онлайн каналите ни, намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри;

Големият победител ще получи:

- устройство Huawei P40 Pro

- почетна статуетка

- грамота

- излъчване на филма на специална церемония

- комуникация в онлайн каналите на Cinelibri и Huawei

- намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

Победителите ще бъдат излъчени от същото жури, което избира и участниците в Етап 1. Ето отново звездния му състав.  

Подробни правила за конкурса Huawei Smartphone Film Festival 2020 може да намерите тук. 

А правилата за поверителност са ето тук.

Бъдете смели, креативни и се забавлявайте. Очакваме филмите ви с нетърпение.

бюлетин

още авангарт