Фестивалът за дизайн на персонажи PICTOPLASMA се завръща във Варна с второ, балканско издание

От 6 до 8 септември Варна ще се превърне в епицентър за водещи дизайнери от България, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Украйна

Фестивалът за дизайн на персонажи PICTOPLASMA се завръща във Варна, България, за второ, този път - балканско издание. В рамките на три дни - от 6 до 8 септември, артисти от България, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Украйна ще покажат най-новите тенденции в дизайна на персонажи от сферите на съвременно изкуство, стрийт арт, мода, илюстрация и анимация с балкански привкус.


Лекции и работилници 

PICTOPLASMA x Balkans представя лекции и творчески работилници на 10 вълнуващи дизайнери, илюстратори, аниматори и графити артисти от различни краища на Балканите, сред които Алекси Иванов (България), Александър Гергинов (България), Александра Георгиева - Sashettu (Bulgaria), Karadime studio (България), Небойша Цветкович (Сърбия), Петя Савова (Bulgaria), Ruki Chuki (Македония), Saddo (Румъния), Sestry Feldman (Украйна), Славен Лунар (Хърватия). Лекциите и работилниците ще са на английски език.

Концерт, късометражни прожекции, дизайн базар

Тази година, програмата на фестивала включва специален концерт на неподражаемия Иво Димчев, прожекция на късометражни анимационни филми с най-доброто от света на персонажите, директно от международното издание на Pictoplasma в Берлин, специални PechaKucha сесии и дизайн базар Picto Shop.

Отворена покана: изложба Imagine Balkans

PICTOPLASMA x Balkans кани художници, илюстратори и аниматори да се включват в отворената покана за изложба на тема Imagine Balkans. Впуснете се в цветистите, понякога забавни и абсурдни, но винаги завладяващи Балкани и ни покажете балканския характер на вашия персонаж в категориите принт, видео анимация или игрива скулптура. Срокът за кандидатстване е до 31 юли. Повече информация: тук.

Early bird билетите за PICTOPLASMA x Balkans вече са в продажба - можеш да си купиш пас до 31 юли тук!

PICTOPLASMA x Balkans 2024 се организира от StandArt със съдействието на PICTOPLASMA и финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Създаване".

Дизайн PICTOPLASMA Варна дизайн на персонажи съвременно изкуство

бюлетин

още реакция