Pussy Riot с нова песен срещу войната

Руската феминистка пънк-рок група от Москва се противопоставя на Путин и войната в Украйна.

Pussy Riot пуснаха нова песен, с която протестират срещу войната в Украйна, руската цензура и "спонсорирането" на режима от страна на Запада чрез закупуване на петрол и газ от Русия. Призовават руският лидер Владимир Путин да бъде съден от международен трибунал.


Pussy Riot току-що бяха завършили видеото, когато се срещнахме в Рейкявик, за да отидем на Европейските филмови наградиКогато ми го показаха, бях поразен. За пореден път Маша, Олга, Диана и Тасо демонстрират, че въпреки правителствения тормоз, наблюдението, побоищата, задържането, принудителния труд, а сега и изгнанието, те няма да бъдат заглушени. В момента работят в изгнание и са на турне, като всички приходи отиват за украински благотворителни организации. Pussy Riot създават политическо изкуство в най-безстрашния му и недвусмислен вид, а това видео е огромен cri de coeur от името на всички жертви на катастрофалната и опустошителна война на Путин - казва Майк Дауни ирландски/британски продуцент, председател на Европейските филмови награди. 


ИЗЯВЛЕНИЕ НА ГРУПАТА

Тази песен е нашето изявление срещу войната, която Путин започна в Украйна.

От началото на войната, на 24 февруари, в Русия е въведена военна цензура. Забранено е войната да се нарича война, забранени са публикациите на материали за войната, които не са проверени от Кремъл.

Вървете по дяволите, ние ще кажем истината!

Това е музиката на нашия гняв, възмущение, несъгласие, укорителен отчаян вик срещу кръвожадните марионетки на Путин, предвождани от едно истинско чудовище-канибал, чието място е в безкрайността на жестоките пламъци на Ада върху костите на жертвите на тази ужасна война.

Припевът е базиран на думите на пленен руски наборен войник, който в телефонен разговор с майка си казва: "Мамо, тук няма нацисти, не гледай телевизия". Руската пропаганда ежедневно трови сърцата на хората с омраза. Законът за чуждестранните агенти се използва за заглушаване на опозиционни активисти и журналисти, за спиране на дейността на последните независими правозащитни организации.

Онези, които се противопоставят на Путин, са хвърляни в затвора, тровени с военни отрови и убивани. Традицията на политическото отравяне продължава повече от 100 години, "лаборатория Х” - първата лаборатория за военни отрови, създадена от НКВД (Народен комисариат на вътрешните работи). Жертви на "експериментите" стават опозиционни дейци от антиправителствените движения. Путин и Федералната служба за сигурност се гордеят с тази "традиция" и я продължават: Александър Литвиненко, Сергей Скрипал, Владимир Кара-Мурза, Пьотр Верзилов, Алексей Навални.

Ние сме против тази позорна война, водена от Путин, а за да я спрем, трябва да се обединим срещу фашисткия режим на Путин.

Западът все още спонсорира тази война, като купува петрол и газ от Путин. С тези пари той ни бие, хвърля ни в затвора, напада ни с военни отрови и ни убива. С тези пари той води война.


Призоваваме за:

  1. Ембарго върху закупуването на руски нефт и газ, върху продажбата на оръжия и полицейски боеприпаси на Русия.
  2. Запор на западните банкови сметки и имущество на руските чиновници и олигарси и въвеждане на персонални санкции срещу тях.
  3. Международен трибунал, който да съди Владимир Путин, служителите на руската държавна пропаганда, армейските офицери и всички, които са отговорни за геноцида над украинския народ.


За хората в Русия:

Моля, не участвайте в тази война!

Не приемайте мобилизационни известия, не ходете във военния комисариат, не слушайте пропагандата!

Всяко действие срещу тази война е важно.


Членове на Pussy Riot във видеото: Мария Алехина, Олга Борисова, Диана Буркот и Тасо Плетнер.

бюлетин

още реакция