Експедиция от Ада

Новата документална поредица на Discovery „Експедиция от ада: Изгубени архиви“ показва кадри от една невероятна история

Новата документална поредица на Discovery „Експедиция от ада: Изгубени архиви“ е по-необичайна от измислицаАвантюристът Мики Гросман изпраща група амбициозни богаташи на невъзможно пътешествие из Южна Америка. Целта е да пресекат Амазония с експертните умения на Мики, но неговите лидерски качества се оказват силно недостатъчни, за да се справи. Групата едвам оцелява и Мики е единственият, който не се отказва да стигне до финалната цел. Срещаме се с продуцентката Ерин Гембъл и режисьора Дейвид Фрейд, за да разберем повече за това как те попадат на историята и как се случват записите на това невероятно пътуване. 


Много ми беше интересно да гледам началото на поредицата. Трудно намирам думи да я опиша! Как попаднахте на тази невероятна история?

Ерин: Когато Мики приключил експедицията, излязъл от джунглата със стотици часове суров материал. Той намерил продуцент, с който искал да направи собствена версия на пътуването. Малко след това нашите партньори попаднаха на тази история и трябваше да преценим дали има нещо интересно там. Целият материал беше само на един твърд диск и не беше подреден в папки или описан. Дори самото подреждане на файловете беше дълъг процес, преди изобщо да гледаме.

Дейвид, кое беше най-шокиращото за теб като режисьор и кога се включи ти в процеса?

Дейвид: Най-шокиращото за мен се случва в епизод 5, така че ще трябва да го запазя в тайна засега. Включих се точно когато се изсипа целият този материал, а продуцентите бяха харесали моите предишни проекти. Стилът ми е да разказвам сериозни неща, често по по-забавен начин. Имаше обаче един кадър, който много ме заинтригува – снимал съм в джунглата много и знам как става, но всичко беше твърде подредено в този кадър, за разлика от всичко останало. Камерата е пусната много надолу и е насочена към върха на скалата и изведнъж, както се движи, спира за момент на мост, от който пада член на експедицията. И изведнъж осъзнаваш, че има нещо необичайно, защото как се знае, че тази камера трябва да спре точно там в този момент.

Ерин: Експедицията е продължила почти година, много хора са се отказали рано и е имало доста конфликти. Участниците са започнали да се съмняват в лидерските качества на Мики отрано, имало е много опасности и наранявания. Така че за нас беше дълъг процес да разберем кой кога точно е бил там и да търсим тези хора днес, за да говорят с нас. Някои от тях много искаха да разкажат, тъй като се бяха доверили на Мики. Други обаче не бяха съвсем сигурни, че искат, имаше такива, които така и не убедихме, и такива, които отпаднаха по една или друга причина. Но като цяло достигнахме до повечето, които искахме от групата, тъй като ни трябваха възможно най-много мнения.

А как е Мики в последно време и до колко беше въвлечен в поредицата, която не го представя в най-добрата светлина?

Ерин: Мики живее във Флорида и има бизнес за разрушаване на сгради. Поредицата никога нямаше да съществува без материала и Мики винаги знаеше, че работим по нея. В хода на сериала той всъщност разбра, че не правим версията, която той искаше.

Дейвид: Ще видите, че пред камерата той непрекъснато режисира и нарежда хората, той има идея какво да разкаже. Но от самото начало ние искахме да имаме и неговата гледна точка, без той да контролира историята.    

„Експедиция от ада: изгубени архиви“ вече е по Discovery, а след това ще бъде налична в Max.

Discovery Експедиция от ада: Изгубени архиви

бюлетин

още интеракция