Ексклузивна среща с Елизабет Олсън и Джеси Племънс

Гледаме актьорите в новия сериал на HBO Max „Любов и смърт“

Историята на домакинята от Уайли, Тексас, Кенди Монтгомъри разтърсва Америка преди няколко години. Тя е обвинена в бруталното убийство с брадва на приятелката си Бети Гор през 1980 г. и новият сериал на HBO „Любов и смърт“ ни разказва как се стига до това. На 13 юни 1980 г. Кенди Монтгомъри, домакиня и майка от предградие, оставя двете си деца и тяхно приятелче в църквата, взема ги за уроци по плуване и след това ги води да гледат „Империята отвръща на удара“. Същата сутрин тя убива Бети Гор, майката на приятелчето на децата си, като я удря с брадва 41 пъти в дома на семейство Гор. Това убийство и всичко, което следва, вдъхновяват сериала повече от 40 години след случилото се. Важен фактор в историята е, че Кенди всъщност има афера със съпруга на потърпевшата Алън и това заплита нещата още повече. Създател на сериала е човекът, който стои зад „Али Макбийл“ и „Големите малки лъжи“ – Дейвид Кели, а в ролите на Кенди и Алън влизат две от най-горещите имена в Холивуд – Елизабет Олсън и Джеси Племънс. 

Елизабет Олсън привлече вниманието на зрителите и критиците като по-малката сестра на Ашли и Мери-Кейт Олсън, а после и като част от екипа на „Отмъстителите“ в ролята на Уанда Максимоф или Алената вещица. Виждали сме я като прохождащ агент на ФБР в „Wind River“, но след това нейната Уанда се разгръща и в продължението на поредицата за Доктор Стрейндж и сериала „Wanda Vision“. 

Джеси Племънс е един от най-талантливите актьори, изгрял през последните години. Играе още от дете, но става по-популярен със сериала „Friday Night Lights“, а след това и с великолепния „Breaking Bad“. „Fargo“ обаче е сериалът, който го прави звезда. С изключително интересната си визия той може да изиграе всичко – от комедия до драматични роли – и го доказва с филми като „Game Night“, „Ирландецът“ и „The Power of the dog“, за който има номинация за „Оскар“. Предстои да го видим в дългоочаквания филм на Мартин Скорсезе „Killers of the Flower Moon“, редом до Леонардо Ди Каприо и Робърт Де Ниро. 


Много ми е приятно да се запознаем!

ДЖЕСИ: И на нас!

Страхотен сериал наистина! От самото начало очакваш постоянно да се случи нещо и вие сте страхотен тандем. Разкажете ми повече за героите си. Сюжетът е базирана на истинска история – колко използвахте от нея? Да започнем с дамата.

ЕЛИЗАБЕТ: В началото прочетох колкото можах от историята на истинската жена – всички статии, които успях да намеря, но най-полезна ми беше книгата „Доказателство за любов“. Тя е единствената, в която самата Кенди е участвала, тъй като след процеса не е давала интервюта. Мисля, че после е съжалила, че е била част от книгата, но така или иначе на мен много ми помогна за начало – как да създам образа и какви избори да направя за действията ѝ. Да разбера как мисли някой, който стига до такива противоречиви решения в живота си, за самото време, място и начина, по който е израснал този човек. Малко е като пищов, когато играеш човек, който не е съществувал. Но нейната история е по-странна и от художествена измислица и накрая си е по-особен образ, от който бих създала някога сама. Така започнах, но на снимачната площадка доста неща се промениха. 

А партньора ти Алън?

ДЖЕСИ: Много помогна колко материал имахме от статията в Texas Monthly, която беше написана много добре – предизвикателна, странна, такава, че да не можеш да повярваш. А книгата ни разказа повече за самите герои и за произхода им, как са се срещнали с половинките си и това ни даде представа откъде да започнем.


И двамата сте играли страхотни герои и винаги ми е интересно как се избира следващ герой. Какво трябва да има в него, за да го припознаете като свой?

ЕЛИЗАБЕТ: За мен винаги е променящ се процес. Важно ми е кой стои първоначално зад един проект. След това като прочета сценария, трябва да усетя импулс или инстинкт как да се свържа с персонажа. Ако това не ми се получи, колкото и да харесвам екипът, не мисля че правя услуга, ако не мога да предам героия. Но е по-скоро вътрешно усещане в комбинация с кой стои зад проекта. 

ДЖЕСИ: Със сигурност има фактори, които накланят везните. Но както каза Лизи, понякога просто го усещаш. По-скоро е като връзка, в която искаш да се пробваш – има нещо там, което те привлича. Може би е нещо правено преди, но пък хората, които го правят са ти важни. Или пък е нещо, което не си пробвал, но винаги си искал.

Благодаря ви, сигурна съм, че тези герои са били предизвикателство! 

„Любов и смърт“ е наличен в HBO Max.

бюлетин

още авангарт